Categorieën
Medewerkers

Maurits van den Berg

Foto: Laurien Riha


Maurits van den Berg (1983) studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de HKU. Hij maakte en speelde Gasten voor Toneelschap Beumer & Drost en won daarmee de Zilveren Krekel jeugdtheaterprijs.
Hij vormt samen met toneelschrijver Rik van den Bos het gezelschap BERG&BOS. Ze debuteerden in 2011 met de bejubelde locatievoorstelling Het jaar van de Schlager op Oerol en Over het IJ festival. In 2013 ging hun eerste zaalproductie Drive-in in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties, deze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. In 2016 ging hun voorstelling Een coming of age voor bejaarden in première en werd lovend ontvangen en genomineerd voor de Toneelunie Toneelschrijfprijs. Maurits versterkt ook sinds 2017 de cast van de Jakop Ahlbom Company in de internationale tournee van de voorstelling Horror.
Verder speelde hij bij o.a. Oostpool, NNT, BonteHond, Sonnevanck, De Toneelmakerij, Het Filiaal, Aluin, Het Houten Huis en NTjong.

Categorieën
Medewerkers

Rik van den Bos

Rik van den Bos (1982) studeerde in 2008 af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht als schrijver. Hij creëert in zijn toneelstukken onthechte, geïsoleerde situaties waarin van een afstand wordt gereflecteerd op de tijd. De stijl is humoristisch, maar altijd doordrenkt van tragiek. De personages komen er vaak niet goed vanaf en denken vaak tevergeefs dat ze helemaal met de wereld ‘meedraaien’ maar lopen dan tegen de lamp. Hij zoekt niet naar op zichzelf staande poëtisch klinkende teksten, maar naar muzikaliteit en taalgebruik die speelbaar zijn en vanuit het personage ontstaan. Rik ontving in 2010 het Charlotte Köhler Stipendium voor het beste werk in de discipline theater. Met acteur/theatermaker Maurits van den Berg vormt hij sinds enkele jaren BERG&BOS. Ze maken locatievoorstellingen voor o.a. Oerol, Over het IJ en Karavaan. In 2013 ging hun eerste zaalproductie Drive-in in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties. Die voorstelling werd genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs 2014.
Rik schreef voor o.a. Theater Rotterdam, Noord Nederlands Toneel, Toneelgroep Amsterdam, Toneelschuur producties en Naomi Vessilariou.