Categorieën
Medewerkers

Maurits van den Berg

Foto: Laurien Riha


Maurits van den Berg (1983) studeerde in 2007 af als acteur/theatermaker aan de HKU. Hij maakte en speelde Gasten voor Toneelschap Beumer & Drost en won daarmee de Zilveren Krekel jeugdtheaterprijs.
Hij vormt samen met toneelschrijver Rik van den Bos het gezelschap BERG&BOS. Ze debuteerden in 2011 met de bejubelde locatievoorstelling Het jaar van de Schlager op Oerol en Over het IJ festival. In 2013 ging hun eerste zaalproductie Drive-in in première in samenwerking met Bellevue Lunchtheaterproducties, deze werd genomineerd voor de BNG Nieuwe Theatermakersprijs. In 2016 ging hun voorstelling Een coming of age voor bejaarden in première en werd lovend ontvangen en genomineerd voor de Toneelunie Toneelschrijfprijs. Maurits versterkt ook sinds 2017 de cast van de Jakop Ahlbom Company in de internationale tournee van de voorstelling Horror.
Verder speelde hij bij o.a. Oostpool, NNT, BonteHond, Sonnevanck, De Toneelmakerij, Het Filiaal, Aluin, Het Houten Huis en NTjong.