Categorieën
Inhoud Voorstellingen

Een geschenk uit de hemel – Inhoud

egudh_geertsnoeijer

BERG&BOS presenteerde in de zomer van 2014 op Oerol (Terschelling) en Over het IJ festival (Amsterdam) de locatievoorstelling Een geschenk uit de hemel. Een moderne Tsjechov op locatie en een muzikale voorstelling met liedjes van Jan Groenteman over vier mensen die worstelen met hun Westerse identiteit, in een wereld die onder grote spanning staat, juist door het handelen van diezelfde westerlingen.  

Na de succesvolle locatievoorstellingen Het jaar van de schlager (2011 & 2012), de zeecontainerspecial Drift (2012) en In Limbo (2013) maakte BERG&BOS in 2014 Een geschenk uit de hemel. Vier mensen reizen weg uit hun land, elk met een eigen reden om de horizon te verbreden. Ze treffen elkaar in een niet-westers land en raken na een roerige ontmoeting verzeild op een rituele plek. Een plek waar de locals zelf al generaties lang komen om zich te bezinnen en waar ook onze vrienden zich proberen open te stellen. Ze proberen oog te hebben voor grote, wereldse zaken. Maar de kleinmenselijke problemen van alledag manoeuvreren zich steeds weer op de voorgrond, waardoor hun grote idealen nooit grote daden worden en ze achter dreigen te blijven met slechts zichzelf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.