Categorieën
Nieuws Slideshow

Een geschenk uit de hemel

TGBergBos_EenGeschenkUitDeHemel_V1_Liggend2

BERG&BOS presenteerde in de zomer van 2014 op Oerol (Terschelling) en Over het IJ festival (Amsterdam) de locatievoorstelling Een geschenk uit de hemel. Een moderne Tsjechov op locatie en een muzikale voorstelling met liedjes van Jan Groenteman over vier mensen die worstelen met hun Westerse identiteit, in een wereld die onder grote spanning staat, juist door het handelen van diezelfde westerlingen.  

Na de succesvolle locatievoorstellingen Het jaar van de schlager (2011 & 2012), de zeecontainerspecial Drift (2012) en In Limbo (2013) maakt BERG&BOS dit jaar Een geschenk uit de hemel. Vier mensen reizen weg uit hun land, elk met een eigen reden om de horizon te verbreden. Ze treffen elkaar in een niet-westers land en raken na een roerige ontmoeting verzeild op een rituele plek. Een plek waar de locals zelf al generaties lang komen om zich te bezinnen en waar ook onze vrienden zich proberen open te stellen. Ze proberen oog te hebben voor grote, wereldse zaken. Maar de kleinmenselijke problemen van alledag manoeuvreren zich steeds weer op de voorgrond, waardoor hun grote idealen nooit grote daden worden en ze achter dreigen te blijven met slechts zichzelf.

Een geschenk uit de hemel was dit jaar te zien op:

OEROL (Terschelling) van 13 juni t/m 22 juni (behalve wo. 18 juni)
OVER HET IJ (NDSM werf, Amsterdam) van 3 juli t/m 13 juli

Tekst: Rik van den Bos
Met: Maurits van den Berg, Wanda Eyckerman, Jan Groenteman, Martijn Nieuwerf & Mirjam Stolwijk
Regie: Erik Snel
Met liedjes van: Jan Groenteman
Vormgeving: Tatyana van Walsum & Ingrid Govers
Productie & Zakelijke leiding: ’n More
Grafische vormgeving: Reinier van der Ven

Een geschenk uit de hemel wordt mede mogelijk gemaakt door: Fonds Podiumkunsten, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Prins Bernhard Cultuurfonds, SNS REAAL fonds, Stichting Melanie & Het Lab

3 reacties op “Een geschenk uit de hemel”

Hallo beste heren Berg & Bos,
om maar meteen met de deur in huis te vallen: doen jullie heel toevallig ook een try-out/ generale repetitie op de donderdagavond (12/6) voor de start van het Oerol Festival?
en zo ja, mogen wij die bijwonen?
Hopende hoor graag…
Hartelijke groeten van Lorraine

Gezien op het Oerol Festival op Terschelling. Geweldig mooie voorstelling op een schitterende locatie. Ook de rol en soundtrack van Jan Groenteman, als ‘sultan of swing’, waren weer super!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.