Categorieën
In de pers

Het jaar van de schlager – In de pers

AVRO Opium TV op Oerol (reprise 2012)

BERG&BOS was uitgenodigd door de AVRO bij Opium TV met Cornald Maas. Er werd een mooi item over de voorstelling gemaakt en het werd ‘de hit van Oerol 2011’ genoemd. Maurits van den Berg sprak namens de groep. Kijk de uitzending hier terug –> http://cultuurgids.avro.nl/front/detailopium.html?item=8276690

Theatermaker (over reprise 2012)

“De geheime tip van vorig jaar: Een goudeerlijk en hartverscheurend verhaal over een vriendenkring die jaren na dato de dood van één van het nog altijd niet heeft kunnen verwerken. Inclusief brok-in-de-keel-muziek van Jan Groenteman.”

Cultuurpodium.nl (over reprise 2012)

“‘Het jaar van de schlager’ is een prachtige lokatieproductie die grote levensthema’s als verlies, vriendschap en levenskracht op een luchtige maar toch doordringende manier aan de orde weet te stellen. Dit komt niet in de laatste plaats door de muziek van Jan Groenteman die het thema van de voorstelling vertolkt met de schlager ‘Wees niet te zuinig op je hart’.  Niet alleen is het spel verfrissend en sprankelend, de muziek geweldig maar ook het decor is vernuftig en vol symboliek. En aan het eind blijf je toch met de vraag zitten of deze ontmoeting na al die tijd nou echt gebeurd is of niet. (…) Deze voorstelling is absolute aanrader voor wie zich op Oerol bevindt en eens te meer een bewijs van de waarde van Atelier Oerol dat dit soort pareltjes oplevert.

Leeuwarder Courant:

“Deze tragikomische coming-of-age-voorstelling over een vriendengroep die door een wrede wending van het lot uiteen spat, is de ‘Geheimtip’ van dit Oerolfestival: speciaal ervoor gemaakt, op maat gesneden en met een overdosis jeugdig enthousiasme neergezet. Hèt levende bewijs dat het bedreigde Atelier Oerol, waarin de productie tot stand kwam, bestaansrecht heeft. (..) Dit bruisende, aanstormende talent verdient veel bezoekers: erop af!”

Oerol:

“Het jaar van de schlager is één van de hoogtepunten van Oerol 2011! De schlagers ontroerden het publiek.”

Theatermaker/Oscar Kocken:

“Van den Bos creëerde figuren van vlees en bloed die men ogenblikkelijk in het hart kon sluiten. Hun pijnlijk herkenbare worsteling en onmacht om om te gaan met het verliezen van dierbaren en het afscheid van de jeugdigheid werd met verve ingekleurd door de wonderbaarlijk goed gecaste groep acteurs. De gouden greep is dan nog niet genoemd: het toevoegen van muzikant Jan Groenteman die het schlagergenre naar een hoger plan wist te tillen en ervoor zorgde dat alle eilandbezoekers ook op de boot terug naar huis nog in het hoofd zaten met de instanthit “Wees niet te zuinig op je hart”.”

NRC Next:

“Tip! Één van de verwachte hoogtepunten van Over het IJ festival 2011: Het jaar van de schlager.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.