Categorieën
Inhoud

Het jaar van de schlager – Inhoud

Het jaar van de schlager
Een muzikale tragische komedie over afscheid, vervagende herinneringen, vriendschap en gebroken dromen.

Het jaar van de schlager scènefoto 1
Moon Saris

Het jaar van de schlager is een muzikale locatievoorstelling van een uur en een kwartier en vertelt het verhaal van een vriendengroep die elkaar uit het oog verloren is en die door een lucide samenloop van omstandigheden nog één keer bij elkaar komt. Centrale gebeurtenis is het auto-ongeluk, waarin één van hen, de goeiige Jesse, van het leven werd beroofd. Dit zorgde bij de anderen voor een ruwe breuk met hun onbezorgde jeugd.

Rik van den Bos en Maurits van den Berg vormden tijdens een traject bij Atelier Oerol, de theaterwerkplaats van het festival, het gezelschap BERG&BOS om in 2011 deze voorstelling te realiseren. Ze zochten makende spelers waarmee het materiaal werd gemaakt wat van den Bos kon bewerken tot één script. Onder de eindregie van Erik Snel werd de voorstelling met groot succes gespeeld op Oerol en Over het IJ 2011. Het jaar van de schlager is een tragi-komische coming-of-age voorstelling ondersteund door de ontroerende muziek van Jan Groenteman en ging in de zomer van 2012 in reprise op Oerol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.