Categorie├źn
Voorstellingen
Drive in_Ruben Steeman

BERG&BOS presenteert i.s.m. Theater Bellevue Lunchtheater:

DRIVE-IN

Een uit de hand gelopen bestelling.

Het is laat op de avond wanneer Shirley haar kleine leaseauto stilzet op de vluchtstrook van de verlaten snelweg. Die auto laat ze gewoon staan, met het portier nog open. Shirley laat alles achter. Ze draait zich weg, haren in de wind, stapt de vangrail over en begint te lopen. Verlaten snelweg op de achtergrond. Het is net een film. Alleen de ondergaande zon ontbreekt. En er is zwaar weer op komst. Slecht licht om te filmen. Slecht weer voor hakken. Weer voor platte schoenen.
Na een barre tocht door de polder en een kort moment van bezinning komt Shirley terecht bij een verlaten fastfoodrestaurant. Ze loopt de drive in door en blijft staan voor de praatpaal. Aan de andere kant van de lijn zit Brian.

Met Drive-in behandelt BERG&BOS de schijnvrijheid van een moderne, kapitalistische, prestatiegerichte, op en top effici├źnte samenleving en het mechanisme van de troost.

spel Maurits van den Berg, Sarah Moeremans tekst Rik van den Bos regie Sanne van Rijn muziek Jan Groenteman vormgeving Marieke van Veen video Julian van Buul met dank aan RO theater, Arjen Klerkx, HardZout & Toneelschap Beumer & Drost

Drive-in was in 2013 te zien als lunchvoorstelling in Theater Bellevue en ging in 2014 in reprise met een landelijke tournee. De voorstelling werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs 2014