BERG&BOS Het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van den Bos.

‘In Limbo’ publiekslieveling Over het IJ 2013
SarisdenEngelsman

SarisdenEngelsman

Op Over het IJ was het dit jaar uitzonderlijk mooi weer. De bezoekersaantallen logen er niet om en de sfeer was gezellig. BERG&BOS heeft met veel succes ‘In Limbo’ gespeeld. Zie hier het persbericht van Over het IJ:

OVER HET IJ FESTIVAL 2013
4 T/M 14 JULI, AMSTERDAM-NOORD / IJ-OEVERS / NDSM-WERF

Dit jaar waren niet alleen de weergoden Over het IJ Festival goed gezind, ook de bezoekersaantallen laten zien dat dit Amsterdams festival elk jaar niet alleen haar trouwe fans aan zich bindt, maar ook nieuw enthousiast publiek weet te bereiken. Het Festivalhart op de NDSM-werf was 11 dagen stampvol met bezoekers die zowel van de voorstellingen als van de zon
kwamen genieten.

Meer dan 33.000 bezoekers bezochten Over het IJ Festival 2013. Er werden ruim 23.000 kaarten verkocht. Op het terrein van het vertrouwde Zeecontainerprogramma, waarin jonge, pas afgestudeerde theatermakers hun kunsten vertonen, dromde publiek soms in rijen samen voor de voorstellingen.

Dit jaar werd een prachtig divers programma gepresenteerd bestaande uit een twintigtal locatievoorstellingen op diverse locaties langs de oevers van het IJ. Het programma van het festival werd zeer goed ontvangen, zowel door pers als door het publiek. Publiekslievelingen waren HOME SWEET HOME van Via Berlin, In Limbo van BERG&BOS, Façade van theatermakers uit Amsterdam en Casablanca, Grachtencreaties (divers aanstormend talent) en Een Bebop Verhaal van Orkater/De Nieuwkomers – Lars Doberman.

Sfeervol was ook het drukbezochte Festivalhart op de doordeweekse avonden. Avonden waar niet alleen gezellig met elkaar gegeten en gedronken werd, maar ook lekker werd gedanst op bijvoorbeeld de urban beats van de jonge theatermakers uit Casablanca die exotische ritmes en klanken afwisselden met Franse hip hop of tijdens een zaterdagavond die werd doorgehaald met de jongens van BERG&BOS.

Kortom: wederom een geslaagde editie van Over het IJ Festival dat met behulp van de bezoekers, pers, organisatie en samenwerkingspartners weer een plek heeft kunnen geven aan bijzonder locatietheater. Volgend jaar willen we weer (meer).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

BERG&BOS op Facebook
BERG&BOS op Instagram