BERG&BOS Het gezelschap van theatermakers Maurits van den Berg en Rik van den Bos.

23-06-2012 Nieuws

HET JAAR VAN DE SCHLAGER REPRISE OP OEROL

En zo gaan we het laatste weekend van Oerol in! Enigzins winderig, maar door onze beschutte plek in het bos hoeven we het nooit af te lasten. Afgelopen week was het even spannend, want er was een wolkbreuk onderweg. Het kwam maar niet, tot de start van de laatste scène. Op de zin “Ach flikker toch op!” van Bas, brak de hemel, het decor zakte weg in de grond, het leek wel een film! Locatietheater, altijd anders!
Het belooft qua weer een wat beter weekend te worden en we gaan zeer tevreden onze laatste voorstellingen spelen.

Van de week waren we te gast bij Opium TV op Oerol van de AVRO met Cornald Maas. “De hit van Oerol 2011” werden we genoemd en ze hadden een prachtig item gemaakt over de voorstelling. Ondertussen sprak Derek de Lint over businessclass op Oerol, proefden wij zeewaterbier, zaten de YoungGangsters vol schrammen en blauwe plekken op de bank en speelde Blaudzun een integer lied op de ukelele. Kijk deze uitzending hier terug –> BERG&BOS bij AVRO Opium TV

We hebben verder mooie reacties op de voorstelling gekregen via Twitter, facebook en e-mail. Onze oplage CD’s en boekjes die je kunt kopen na de voorstelling gingen er sneller doorheen dan we dachten en we hebben zeer snel laten bijdrukken. Het is ontroerend om te zien dat mensen zo meegaan in onze voorstelling en graag een herinnering als een cd of boekje mee naar huis willen nemen. Mocht u alsnog een cd (met de muziek van Jan Groenteman) of het boekje (De nieuwe toneelbibliotheek met de tekst van Rik van den Bos) willen bestellen kan dat via ons contactformulier op deze website.

DRIFT OP OVER HET IJ FESTIVAL 2012

Terwijl we hier op Terschelling spelen werken we ondertussen hard door aan ons nieuwe project DRIFT. Een coproductie van BERG&BOS met het Lab Utrecht en Over het IJ festival. Lard Adrian en Maurits van den Berg spelen en maken de voorstelling met Rik van den Bos (tekst), Marieke van Veen (vormgeving), Timo Baerwaldt (bouw) en Paul van der Laan (eindregie). De voorstelling is een ‘opmaat’ voor een grote voorstelling volgend jaar op meerdere theaterfestivals. Een werkwijze zoals we die ook hebben gehanteerd bij Atelier Oerol.
Op deze website kunt u meer informatie vinden over deze voorstelling. We hebben voor het eerst een échte teaser trailer gemaakt met de videojongens van HardZout. Hier te zien!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

BERG&BOS op Facebook
BERG&BOS op Instagram